Doorgaan naar hoofdcontent

Is iedereen nu merkonafhankelijk in de wereld van verpleegoproep?

Is iedereen nu merkonafhankelijk? Er zijn steeds meer leveranciers die hardware verkopen aan klanten onder de noemer "merkonafhankelijk". Vroeger bestond die term niet en nu is in ene iedereen dat, of zit er een addertje onder het gras?

Eigenschappen merkonafhankelijkheid op een rij;

 • Het dient een Software only oplossing te zijn.
 • Geen verdien model aan gekozen hardware op de software omgeving.
 • Geen verdien model aan nieuwe integraties.
 • Geen rechtstreekse verkoop naar eindklanten, zo voorkom je politieke discussies.
 • Software ontwikkelt vele malen snellen dan hardware.
 • Zorg proces staat werkelijk boven de zogenaamde hardware keuze.
 • Als hardware of merk het uitgangspunt is, zal het zorgproces afhankelijk zijn van dat merk.
 • Verkoop van concurrerende verpleegoproep systemen blijft gewoon bestaan, sterker nog je kunt nu systemen combineren en zo slimmere processen te bouwen.
 • De klant is met echte merkonafhankelijkheid in regie, zij bepalen wat de onderliggende systemen dienen te doen en niet de hardware leverancier.
 • Een kans voor huidige hardware leveranciers om slimme processen in de markt te zetten die normaal door concurrentie niet mogelijk of gewenst waren.
 • Klanten die merkonafhankelijkheid gebruiken in domotica weten niet eens welk merk hardware wordt gebruikt aangezien het zorg proces voorop staat los van merk.
 • RFI en RFP trajecten kunnen altijd met "JA" ingevuld worden, de vragen dienen ook anders te zijn.

Door de inzet van merkonafhankelijke zorg domotica kun je andere vragen stellen aan een leverancier;
 • Hoe realiseer je meer vrijheid en veiligheid.
 • Hoe borg je fixatie vrije zorg in je organisatie.
 • Kijken naar de situatie in plaats van weer in de kamer in gaan.
 • Techniek ten diensten van de zorg en alle functionaliteiten per cliënt door de zorgverlener zelf in te richten.
 • Gereed voor de nieuwe wet zorg en dwang, techniek dient te faciliteren in de wet
 • Hoe realiseer je meer privacy.
 • Hoe kunnen de cliënten beter slapen of hoe realiseer je extra slaapuren.
 • Hoe realiseer je meer rust in de nachtdienst.
 • Zijn er beschikbare onderzoeken en resultaten van de inzet van merkonafhankelijke zorg domotica. 
 • Hoe kunnen we verschillende processen die op één device binnen komen slimmer combineren los van systeem?
 • Hoe gaan we om met de Meldplicht Datalekken?

Dus als ik kies voor een hardware verkopende partij en de vraag stel of ze merkonafhankelijk zijn, zal het antwoord zijn `JA`...toch?

Al met al een hoop ontwikkelingen die zo wie ten alle tijden goed zijn voor de cliënt en medewerker. Deze dienen ook altijd centraal te staan, los van welk systeem ook, tenslotte verlenen zij zorg en techniek dient functioneel ten diensten te staan...


Populaire berichten van deze blog

MobiCall, een nieuwe berichten- en alarmserver

Met MobiCall, een nieuwe berichten- en alarmserver, kunt u uw telecommunicatie en IT volgens de laatste normeringen waarborgen. Geïntegreerd met mobiliteitsoplossingen zoals IP-DECT biedt Mobicall organisaties belangrijke additionele functionaliteit en zekerheid inzake bedrijfskritische communicatie systemen.
Mobicall is ontworpen voor aansluiting op een breed scala van externe toepassingen zoals semafoonsystemen, verpleegoproepsystemen, medische alarmering, brand-alarm en publieke alarmsystemen, gebouwbeheer en workflow systemen. Met de verdere integratie van communicatietoepassingen in bedrijfsprocessen, stijgt het aantal bedrijfskritische applicaties aanzienlijk. In veel sectoren stijgt het aantal gebruikte IT-systemen jaar op jaar, waarbij veelal elke extra applicatie zijn eigen set van gegevens, rapporten, meldingen en alarmberichten toevoegt. "De eisen die vandaag de dag gesteld worden met betrekking tot tijdige reactie op kritieke gebeurtenissen vereisen real-time terugko…

De NEN normering wordt steeds belangrijker voor de Zorg

De NEN normering wordt steeds belangrijker voor de Zorg. Voorkom kritische gebeurtenissen. Kies voor een toekomstbestendig beheersysteem om uw IT en Telecommunicatie binnen de nieuwe NEN normering te waarborgen.

MobiCall berichten- en alarmserver is een nieuw beheersysteem om uw telecommunicatie en IT te waarborgen. Geïntegreerd met mobiliteitsoplossingen zoals IP-DECT biedt Telematch met de Mobicall berichten- en alarmserver zorgorganisaties belangrijke additionele functionaliteit en zekerheid inzake bedrijfskritische communicatie systemen.

Mobicall is ontworpen voor aansluiting op een breed scala van externe toepassingen zoals semafoonsystemen, verpleegoproepsystemen, medische alarmering, brand-alarm en publieke alarmsystemen, gebouwbeheer en workflow systemen.

"De eisen die vandaag de dag gesteld worden met betrekking tot tijdige reactie op kritieke gebeurtenissen vereisen real-time terugkoppeling, hoge kwaliteit van spraakoproepen en prioritisering van informatie", legt…

Versterking team Conview Care

Vanaf 1 oktober is Martijn Zijlstra de nieuwe accountmanager bij Leertouwer binnen het team Conview Care. Er is veel animo voor de domotica-zorgoplossingen die Conview Care biedt. Met de komst van Zijlstra wil Conview Care haar slagkracht verhogen en soepel inspelen op de toenemende vraag vanuit de zorgmarkt.

“We zijn erg enthousiast over de komst van Martijn.” vertelt Jasper Coppes, themaspecialist Zorg & Technologie bij Leertouwer. “Na het winnen van de Smart Homes Award en een aantal zeer succesvolle implementaties merken we dat de vraag naar onze oplossing stijgt. Martijn is met zijn kennis van de zorgmarkt en zijn netwerk binnen de ouderenzorg de ideale aanvulling op het huidige team.”

Die kennis en ervaring heeft Zijlstra de afgelopen jaren opgedaan bij IQ Messenger waar hij aan de wieg heeft gestaan van het software platform. IQ Messenger en Conview Care werken intensief samen omdat dit softwareplatform één van de vaste elementen in de oplossingen van Conview Care is. Mart…