Doorgaan naar hoofdcontent

Open Hosted Care komt er aan in 2013

Het gaat toch gebeuren. Open Hosted Care komt er aan. De bestaand technologie wordt ingehaald door de nieuwe generatie die de stap neemt. De stap is eigenlijk heel eenvoudig maar soms lastig te verworden, want wat betekend Hosted Care nu?

Open Hosted Care betekent:


  1. Alle bestaande verpleegoproep gerelateerde systemen dienen gekoppeld te kunnen worden, denk aan Ascom, Verkerk, CareTech, Tunstall, CLB, Polycom, Bosch, KNX, Niko, en vele andere varianten.
  2. Alle bestaande technische protocollen dienen ondersteund te worden, denk aan ESPA 444, Piepers, Analoog DECT,  Spraak- luisterverbindingen opbouw met DTMF, ISDN, PSTN, GSM, etc.
  3. Nieuwe technieken en protocollen toevoegen, IP DECT, Bluetooth, Wifi, Private GSM, Apps, iPad, iPhone, NFC, SIP, H.264 (Video), XML, etc.
  4. Bestaande standaarden en protocollen en nieuwe samenvoegen in één omgeving met als voorwaarde alles om te zetten naar IP om zo software matig alle intelligentie van diverse systemen op één omgeving te krijgen.
  5. Merk onafhankelijk, Hosted Care maakt het mogelijk zelf te bepalen welk apparaat met specifieke eigenschappen je gaat inzetten voor het type zorg.
  6. De meest gebruikersvriendelijke GUI (interface) aan te bieden vanuit de IP omgeving.

Doordat men alle bestaande en nieuwe domeinen en de intelligentie in samen brengt in een IP omgeving krijg je Hosted Care.

Voorbeeld; 
Zorg instelling gebruikt verschillende VOS (Verpleegoproepsysteem) systemen over meerdere locatie en kijkt naar extramurale zorg alarmering. Traditioneel komt men terecht bij bestaande leveranciers die hun eigen 'open' omgeving hebben. Dit betekend dure servers, met vervangen van oproepkastjes en voor extramuraal weet men het nog niet helemaal, alleen alarm, of ook video... Bij extramuraal heb je ook nog de urenregistratie van de ambulante medewerker, zit dat ook bij de huidige leverancier? Waarschijnlijk niet, natuurlijk is het mogelijk, maar dat wordt een dure grap, het geen niet de bedoeling was.

Open Hosted Care heeft een heel ander uitgangspunt. In de basis kan ik alle aansluiten, indien nodig kan ik slimme functie toevoegen, en ik moet elk ander middel, intra- of extramuraal kunnen inzetten. Dus een NFC sticker plakken op de woning en de mantelzorg medewerker meldt zich aan. In de auto legt de verzorger het toestel op de sticker zodat het systeem weet waar ze is. Is ze er niet dan kunnen er verschillende zaken worden gedaan, een alarm opbouw naar de meldkamer, of een spreekluisterverbinding opzetten en zelf video. Echter intramuraal gebruikt men oude technieken, die kunnen gewoon gekoppeld worden. Maar men wil graag dat de dichtstbijzijnde zorgverlener naar de alarmoproep gaat, en dat kon niet met de oude DECT of pieper. Er is wel een Wifi netwerk beschikbaar? Prima, dan ga ge over op het Wifi netwerk waarbij plaatsbepaling wel mogelijk is. Of toch liever met Private GSM of andere netwerktechnieken, het moet allemaal mogelijk zijn. Daarbij is het zo dat je altijd met die licenties zit... In een Open Hosted Care omgeving dienen licenties 'uitwisselbaar' te zijn, dus ik gebruik nu 50 DECT toestellen en ik wil deze migreren naar een iPhone met App, dan moet dat gewoon kunnen, los van merk en leverancier.

Er zijn nauwelijks partijen in Nederland die dit allemaal goed onder de knie hebben, de gevestigde orde zoals Ascom, CLB, Verkerk, etc,  doen echt hun best hier mee om te gaan, echter hebben zij als doel hardware te verkopen en geen software. Andere partijen als IQ Messenger hebben het wel de mogelijkheid gegeven om verder te gaan in een open omgeving. Open Hosted Care wordt in 2013 de nieuwste trend gezien de besparingen die gewenst zijn en de flexibiliteit die men wil van zijn/haar leverancier.NFC techniek bij AH. NFC stickers op een rol


Populaire berichten van deze blog

MobiCall, een nieuwe berichten- en alarmserver

Met MobiCall, een nieuwe berichten- en alarmserver, kunt u uw telecommunicatie en IT volgens de laatste normeringen waarborgen. Geïntegreerd met mobiliteitsoplossingen zoals IP-DECT biedt Mobicall organisaties belangrijke additionele functionaliteit en zekerheid inzake bedrijfskritische communicatie systemen.
Mobicall is ontworpen voor aansluiting op een breed scala van externe toepassingen zoals semafoonsystemen, verpleegoproepsystemen, medische alarmering, brand-alarm en publieke alarmsystemen, gebouwbeheer en workflow systemen. Met de verdere integratie van communicatietoepassingen in bedrijfsprocessen, stijgt het aantal bedrijfskritische applicaties aanzienlijk. In veel sectoren stijgt het aantal gebruikte IT-systemen jaar op jaar, waarbij veelal elke extra applicatie zijn eigen set van gegevens, rapporten, meldingen en alarmberichten toevoegt. "De eisen die vandaag de dag gesteld worden met betrekking tot tijdige reactie op kritieke gebeurtenissen vereisen real-time terugko…

Versterking team Conview Care

Vanaf 1 oktober is Martijn Zijlstra de nieuwe accountmanager bij Leertouwer binnen het team Conview Care. Er is veel animo voor de domotica-zorgoplossingen die Conview Care biedt. Met de komst van Zijlstra wil Conview Care haar slagkracht verhogen en soepel inspelen op de toenemende vraag vanuit de zorgmarkt.

“We zijn erg enthousiast over de komst van Martijn.” vertelt Jasper Coppes, themaspecialist Zorg & Technologie bij Leertouwer. “Na het winnen van de Smart Homes Award en een aantal zeer succesvolle implementaties merken we dat de vraag naar onze oplossing stijgt. Martijn is met zijn kennis van de zorgmarkt en zijn netwerk binnen de ouderenzorg de ideale aanvulling op het huidige team.”

Die kennis en ervaring heeft Zijlstra de afgelopen jaren opgedaan bij IQ Messenger waar hij aan de wieg heeft gestaan van het software platform. IQ Messenger en Conview Care werken intensief samen omdat dit softwareplatform één van de vaste elementen in de oplossingen van Conview Care is. Mart…

De NEN normering wordt steeds belangrijker voor de Zorg

De NEN normering wordt steeds belangrijker voor de Zorg. Voorkom kritische gebeurtenissen. Kies voor een toekomstbestendig beheersysteem om uw IT en Telecommunicatie binnen de nieuwe NEN normering te waarborgen.

MobiCall berichten- en alarmserver is een nieuw beheersysteem om uw telecommunicatie en IT te waarborgen. Geïntegreerd met mobiliteitsoplossingen zoals IP-DECT biedt Telematch met de Mobicall berichten- en alarmserver zorgorganisaties belangrijke additionele functionaliteit en zekerheid inzake bedrijfskritische communicatie systemen.

Mobicall is ontworpen voor aansluiting op een breed scala van externe toepassingen zoals semafoonsystemen, verpleegoproepsystemen, medische alarmering, brand-alarm en publieke alarmsystemen, gebouwbeheer en workflow systemen.

"De eisen die vandaag de dag gesteld worden met betrekking tot tijdige reactie op kritieke gebeurtenissen vereisen real-time terugkoppeling, hoge kwaliteit van spraakoproepen en prioritisering van informatie", legt…